Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Συμβουλές αδυνατίσματος

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ:
Ξεχάστε τις αποτυχημένες προσπάθειες σας για ένα καλλίγραμο σώμα χωρίς να τρώτε τίποτα.Εδώ υπάρχουν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε αυτό που ζητάτε..
Συμβουλή Νο1:

“Δείτε” πέρα από τις θερμίδες:Το πρώτο πράγμα που κοιτάτε σε ένα προϊόν πριν το καταναλώσετε, είναι οι θερμίδες του, προκειμένου να διαπιστώσετε αν παχαίνει ή όχι. Σίγουρα όλα τα τρόφιμα περιέχουν ενέργεια και η θερμίδα είναι ένας εύκολος τρόπος να έχουμε μία ένδειξη για το περιεχόμενο τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι όλες οι θερμίδες δεν έχουν την ίδια μεταχείριση μέσα στο σώμα μας.Αυτό που πρέπει να προσέχουμε λοιπόν σε ένα προϊόν είναι από πού προέρχεται η θερμιδική του αξία και όχι απλά αν έχει πολλές θερμίδες ή όχι.
Συμβουλή Νο2:
Επιλέξτε τροφές που χορταίνουν περισσότερο:Αν νομίζετε ότι όλες οι τροφές στην ίδια ποσότητα, μας χορταίνουν το ίδιο, κάνετε λάθος. Ο κορεσμός που προσφέρει ένα τρόφιμο εξαρτάται από τη σύνθεση του, την επεξεργασία του και την επίδραση του στο ορμονικό σύστημα, που ρυθμίζει την όρεξη στο σώμα.Έτσι, τροφές όπως η ζάχαρη και το λευκό αλεύρι, μας κάνουν να πεινάμε γρηγορότερα σε σχέση με τροφές πλούσιες σε ίνες π.χ. λαχανικά, ακατέργαστους υδατάνθρακες (προϊόντα ολικής αλέσεως χωρίς ζάχαρη) που  “κρατάνε” τον οργανισμό χορτάτο για μεγαλύτερο διάστημα.
Συμβουλή Νο3:
Πηγαίνετε για ύπνο
Όταν κοιμάστε αρκετά, παραμένετε λεπτοί. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν το σώμα μας δεν έχει τις 8 ώρες ύπνου που χρειάζεται για να αναζωογονηθεί, ζητάει τροφές παχυντικές (συνήθως γλυκά), που θα συντελέσουν στην άμεση παραγωγή των ορμονών της ενέργειας και της διάθεσης (σεροτονίνης, ντοπαμίνης).
Συμβουλή Νο4:
Πάρτε τη μεζούρα, ξεχάστε τη ζυγαριά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου